„Knihy jsou podobné domovu, do kterého se vracíme i za největší bouřky.“ | Knihobaze.cz.cz

Recenze a fejetony

Zachraňte Úžasnou Báru VI.

Zachraňte Úžasnou Báru VI.

Fejetony a zamyšlení

Po čem se mi bude stýskat po odjezdu z Prahy? Po přehršli možností, kam jít, co vidět a co zažít. Po tichu a klidu rezidenčního bytu. Po společných prožitcích s tisíci jinými lidmi na divadle i na hokeji. A hlavně po svobodě být sama sebou.

Zachraňte Úžasnou Báru V.

Zachraňte Úžasnou Báru V.

Fejetony a zamyšlení

Smetana, nebo Dvořák? Pro mě vždycky Antonín Dvořák. Vždycky. Ale musím říct, že v průběhu svého pražského macerování v kultuře jsem už dvakrát slízla i Smetanu. A ještě jsem se olízla!

Knižní novinky

Autorské fejetony

nachystali jseme pro vás novou rubriku STŘÍPKY ÚŽASNÉ BÁRY.

#365 Cesta za splněným snem

Fejetony a zamyšlení
Máme obrovskou radost z nové spolupráce s Úžasnou Bárou: V nové pravidelné rubrice STŘÍPKY ÚŽASNÉ BÁRY na vás bude zábavné i zajímavé čtení čekat nejen každé pondělí, ale i další dny. S Bárou prožijete celý
Fejetony a zamyšlení

Vypěstujte si malého zahradníka

Po pauze trvající několik desítek let objevuje mladá generace kouzlo zahradničení. A tak se ve městech budují komunitní zahrady, balkóny ožívají kvítím i zeleninou a na zahradách roste víc než túje.
Čtení ke kávě

Květomluva aneb Řekni to květinou 9. díl   

V dnešním díle vzpomeneme několik rostlin, s jejichž půvabem je třeba přijmout i pichlavé bodliny či ostré hrany zdobných listů. Řeč bude o kaktusech, bodláku a tchyninu jazyku, obdivuhodných a občas nezaslouženě opomíjených zelených kráskách.

Svět knihy a kultury

  • České pohádky
    Díky bakalářské práci výtvarnice Anny-Marie Kohutové na téma Ilustrovaná kniha České pohádky se můžeme těšit z její realizace s nádhernými

Píší pro vás